Alternativ till kollektivtrafik – 3 sätt att komma fram snabbt ändå

Just nu är vi mitt uppe i en global virusspridning och många är oroliga. I Sverige uppmanas vi att i allt större utsträckning hålla oss hemma , vara noggranna med hygien och undvika stora folkmassor. Ett praktiskt exempel på detta är kolelktivtrafiken som många av oss är beroende av för att ta oss runt i vardagen. Även du som just nu arbetar hemifrån behöver ibland ta dig till andra ställen, och buss, tåg och tunnelbana lockar kanske inte. 

Till dig har vi sammanställt tre alternativ till kollektivtrafik som funkar för att ta sig längre sträckor. Dessa produkter är sådana som vi sedan tidigare gillar och som vi är säkra på kommer göra din vardag bättre.

Elscooter – prisvärt och smidigt för kortare turer

Ett av de bästa alternativen till kollektivtrafik, framförallt för dig som bor i stadsmiljö. En elscooter tar väldigt lite plats, kan på ett smidigt och praktiskt sätt vikas ihop och stuvas undan när den inte används. Det gör den väldigt bra för korta resor inom stan. Du kommer upp i bra hastighet (up till ca 25 km/timmen) och får köra på alla cykelbanor, helt utan krav på körkort eller liknande. 

Vi ser elscootern som ett idealiskt färdmedel för vardagliga resor i stadsmiljö, utan extra passagerare. Den kompakta storleken och det relativt låga priset gör att vi varmt rekommenderar att köpa elscooter för alla som har ett behov som passar in på ovan.

Bäst på marknaden är just nu Pro-modellen från XIAMI (lägsta pris här). 

Elcykel – enkel men kraftfull hjälp i vardagen

En elcykel har samma fördelar som en vanlig cykel: minimalt underhållsbehov, fri framfart på cykelbanan och kräver inga tillstånd eller utrustning för att få köras. Med elmotor får du dessutom en väldigt behaglig extra skjuts i ryggen vart du än ska. Längre sträckor känns kortare och uppförsbackar planar ut, det blir helt enkelt betydligt lättare att ta dig fram. 

För dig som åker ofta och långt eller behöver packa tungt (eller åker med barn) är en elcykel ett fantastiskt alternativ. Det är väldigt lätt och smidigt att ladda batteriet och du kan räkna med ca 70 km räckvidd i upp till 25 km/timmen. Detta är cykel 2.0 och vi ser ingen anledning att inte skaffa en elcykel.

Elmoped – tar dig långt, fort

Det mest kraftfulla alternativet är tveklöst elmopeden. Med en elmoped får du för det första köra i högre hastighet (om det är en klass 1), upp till 45/timmen. För dig som främst färdas inom city där hastighetbegränsningar ofta är kring 40 km/timmen betyder det att du tar dig runt som vilken bil som helst. Visserligen krävs då att du har ett vanligt körkort eller särskilt körbevis för moped. Har du inte det finns istället mopeder klass 2 med lägre hastighet, som då även får köras på cykelbana.

En elmoped erbjuder den absolut bästa möjligheten att packa tungt och kunna köra runt på exempelvis en större mängd matvaror i samband med storhandlandet. Du kan utan problem åka två vuxna personer, vilket gör utflykter med mera till en trevlig historia. Elmopeder ersätter inte bara kollektivtrafik, utan är faktiskt på många sätt ett fullgott alternativ till en bil.