Billig elcykel för dam – bästa alternativen under 15 000 kronor

Elcyklar har blivit omåttligt populära under senare år, inte minst eftersom de gör det lätt att t.ex. pendal till jobb och skola även längre sträckor. Många väljer att uppgradera sin vanliga cykel till en elcykel, alternativt ge upp bilkörningen för att istället ge sig ut på cykelvägarna. Populariteten vittnar om att elcykeln är en utmärkt lösning – friheten hos en cykel men bekvämligheten hos en bil eller moped.

Jämfört med en vanlig cykel är det fortfarande ganska dyrt att köpa en elcykel. Tidigare kunde man få statligt avdrag på priset som gjorde dem lite billigare, men bidragspengarna har tagit slut och köpare får vackert betala fullpris. Men det betyder faktiskt inte att det inte går att hitta riktigt prisvärda elcyklar. Faktum är att det finns flera bra alternativ i prisklassen 10-15 000 kronor.

Prisvärda elcyklar (dam) under 15 000 kronor

Nör vi bedömer cyklar och mopeder finns det ett gäng kriterier vi tar extra hänsyn till. Framförallt är det kvalitet, komfort, räckvidd och eventuella extrafunktioner som tas med i beräkningen. Givetvis väger vi det mot priset när vi bedömer vilka produkter som är mer eller mindre prisvärda.

Med ovan kriterier i åtanke har vi provat oss fram bland de elcyklar som finns på marknaden. Efter noggrann research har vi nu valt ut ett par elcyklar inom prisklassen som sticker ut som extra bra.

Premium: Lifebike COMFORT G7

Modellen ”Comfort” från Lifebike är en premiumcykel med budgetpris. Tredje generationen av ”Comfort” har uppgraderats med skivbromsar av extra hög kvalitet för ökad säkerhet och pålitlighet. Modellen är klassisk och tonvikten ligger vid att cykeln ska vara bekväm att cykla på. Med sju växlar kan du enkelt reglera motståndet i lagom många steg, vilket vi gillar. Batteriet, som är placerat i linje med sadelstoplen, är aldrig ivägen. Det känns precis som att cykla på en vanlig cykel (fast såklart mycket mindre jobbigt i motvind och uppförsbackar), allt känns genomtänkt och gör exakt vad det ska.

Hastighet: Upp till 25 km/h
Hjulstorlek: 28 tum
Ramstorlek: 48 cm
Växlar: 7-växlad
Motor: 250 W, bakhjulsdriven
Batteri: 36v 400Wh 11Ah
Laddningstid: 6 timmar
Räckvidd: 40-70 km

Söker du en klassisk damcykel med hög kvalitet och funderar på att ta klivet över till elcykel? Då är Comfort från Lifebike ett givet val att titta närmare på.

Tyvärr, inga priser tillgängliga just nu.

Andra alternativ

OCCANO Bike Commute 3

Modellen ”Commute 3” från Occano (Stadiums egna märke) är enligt oss en privärd modell som gör det möjligt för många fler att ta klivet över till elcykel. Jämfört med Lifebike är den lite enklare i specifikationerna, men i grund och botten är det fortfarande en välbyggd och skön cykel att cykla på. Tre växlar ger enligt oss tillräcklig flexibilitet i körningen, även om några till ytterligare hade suttit fint för en ännu mer följsam körning. Batteriet sitter under pakethållaren, både praktiskt och smart.

Hastighet: Upp till 25 km/h
Hjulstorlek: 28 tum
Ramstorlek: 45 cm
Växlar: 3-växlad
Motor: 250 W, framhjulsdriven
Batteri: 36v 374,4Wh 4Ah
Räckvidd: 40-70 km