Elcykel från Stålhästen – ett bra köp?

Svenska cykelmärket Stålhästen har gjort sig ett namn genom sina stilrena, välbyggda och inte minst prisvärda cyklar. Sen en tid tillbaka tillverkar och säljer Stålhästen nu även elcyklar. Frågan är då om dessa lever upp till hypen, och om de kan vara ett bra köp? Läs vidare för våra tankar kring Stålhästens elcykelkollektion,

Stålhästens elcyklar kommer i flera olika varianter, som alla har lite olika egenskaper. 

Stålhästen E-Hybrid, 9-växlad elcykel

Stålhästens nyaste elcykelmodell är en klassisk citybike med fina specifikationer som passar de flesta. Motorn är monterad på bakhjulet och ger gott om kraft, vilket bidrar till att göra cykeln både bekväm och rolig att cykla med. Med nio växlar har du dessutom gott om möjligheter att justera hur mycket hjälp du vill ha från cykelns motor.

Räckvidden är hyfsat bra och sticker inte ut åt något håll. Med batteriet på 11 Ah kan du räkna med att en full laddning ger en ungerfärlig räckvidd på ca 70 km per laddning. Batteriet sitter monterat i ramens mitt, vilket känns bra och balanserat när du cyklar på den. Batteriet är givetvis avtagbart och kan laddas i ett vanligt uttag, då kan du räkna med ca 5 timmar för att ladda det till full kapacitet.

E-Hybrid finns att köpa i både dam- och herrmodell. Ramstorlek kan fås i antingen 52 cm eller 57 cm.

Rekommenderad! Av de elcyklar som Stålhästen säljer är dessa de vi gillar bäst och rekommenderar till våra läsare.

Stålhästen Prima, 3-växlad elcykel

En lite mer enkel modell från Stålhästen är Prima. Prima är en av Stålhästens klassiska modeller och finns alltså både med och utan elmotor. Prima är en dammodell av typen citybike. Byggkvaliten är bra, precis som vi är vana vid när det gäller Stålhästen. Det är en gedigen och pålitlig hoj, helt enkelt. En elcykel som är skön att cykla på, byggd på en av de modeller som gjort Stålhästen kända och uppskattade av sina kunder.

Med tre växlar får du en hyfsat bra flexibilitet i ditt cyklande, och kan via ett inbyggt reglage justera hur mycket hjälp du vill få av motorn. Enligt oss är det skönt med något fler växlar, men många föredrar enkelheten som kommer med lite färre växlar. Smaksak, med andra ord. Oavsett vad så får du bra med kraft i motorn. Du trotsar med lätthet både motvind och uppförsbacke, till och med på samma gång.

Det avtagbara batteriet laddas fullt på ca 5 timmar och du kan täkna med en räckvidd på ungefär 70 km.

Prima elcykel finns att köpa i en ramstorlek, på 53 cm.