Ny produkt från Vässla: Vässla Bike (Uppdaterad!)

I veckan annonserade den svenska elmopedtillverkaren Vässla att de kommer att lansera en ny produkt kallad Vässla Bike. Denna kompletterar deras nuvarande kollektion av eldrivna fordon, bestående av elmoped och elscooter. Med Vässla Bike vill de ta sig in på en marknad däremellan.

Vad är Vässla Bike?

Vässla Bike beskrivs som ett eldrivet fordon med ett utseende som liknar den sortens elcykel som kallas e-bike, smidigheten hos en elscooter och komforten hos en elmoped. Enligt Vässla är deras nya elfordon ett utsökt mellanting som skapar en helt egen och ännu bättre kategori. 

Det vi vet med säkerhet är att Bike är ett pedallöst fordon riktat till pendlare, och att den är exceptionellt snabbladdad (samt att batteriet är avtagbart och utbytbart). 

Vässla framhåller att deras Bike framtagits med hållbarhet som ett av de främsta nyckelorden. Dels ska produktion och materialval möjliggöra en hög grad av återanvändning och återvinning, men även att Bike är byggd för att hålla under lång tid. I pressreleasen som skickades ut i samband med att Bike offentliggjordes nämns också att man tänkt satsa på att sälja in Bike som en lösning för tjänster liknande Voi, Lime etc.

Vilka egenskaper kommer Vässla Bike ha?

I dagsläget kan vi bara utgå från de specifikationer som offentliggjorts av Vässla. Vi ser fram emot att få lägga vantarna på den och själva kunna avgöra hur dessa omvandlas i praktiken, och hur den känns att köra och använda.

Hastighet: 20-45 km/timmen
Räckvidd: Upp till 40 km
Batteri: Utbytbart (1,5 kg) från Samsung. Laddas från 0-80% på 20 minuter.
Motor: 250-500W
Vikt: 17 kg inkl batteri

När kommer Vässla Bike kunna beställas?

Vässla kommer att börja ta upp förhandsbeställningar någon gång från och med februari-mars 2020. Det går att signa upp sig för mer information via Vässla hemsida redan nu. De första leveranserna beräknas ske under Q2 2020, det vill säga mellan april-juni. Vi håller tummarna för att de kan hålla den tidslinjen så att vi kan hinna testa den under våren.

Uppdatering! Feber har testat en prototyp

Onlinemagasinet Feber har fått möjlighet att testa en prototyp av Vässla Bike, du kan själv spana in vad de har att säga om den i klippet nedan.

Elscooter, kan det vara något?

Det blir alltmer populärt med elscootrar, som är både praktiska att använda roliga att köra. Vi har samlat allt du behöver veta inför ett köp, inklusive vilka elscootrar som just nu är de bästa köpen.