Test: Bäst och mest prisvärd cykelpump 2021

Varje cykelägare märker så småningom att luften i däcken börjar försvinna och behöver då en cykelpump för att få tillbaka trycket i hjulen. Ibland finns det möjlighet att snylta på offentliga cykelventiler utplacerade i stan eller hos cykelhandlare. Vi föredrar dock att ta saken i egna händer och då behöver vi ha en vettig cykelpump som löser problemet åt oss. 

Det som utmärker en bra cykelpump är att den är smidig att använda och att den är gediget byggd så den klarar av att användas utan att bli sladdrig. Klarar den det är vi nöjda, men den ska helst vara vettigt prissatt också. Samtidigt tycker vi att det är värt att satsa på en cykelpump med kvalitet, då håller den livet ut. 

Vilken pump är bäst?

Med ovan kriterier i åtanke har vi provat oss fram bland de cykelpumpar som finns på marknaden. Efter noggrann research har vi vi nu valt ut ett gäng pumpar av olika typer och prisnivåer som sticker ut som extra bra.

Premium: LEZYNE Macro Floor Drive 160PSI Dual

Denna fotpump från Lezyne har en enkel design och är byggd för att hålla. Kolv och rör är tillverkat i slitstarkt stål. Byggkvaliten är påtaglig med rejäl tyngd. Handtag och fotplatta är däremot tillverkat i kompositmaterial, vilket inte ger riktigt samma kvalitetskänsla. Vid användning känns pumpen dock både pålitlig och gedigen, så du behöver inte oroa dig för att den ska kännas plastig. Den extra långa slangen gör också att det är lätt att pumpa däcket utan att det blir trångt. Den inbyggda precisionsmätaren gör att det är lätt att läsa av vilket tryck som finns i slangen.

Totalt sett tycker vi att denna cykelpump är ett utmärkt val för dig som vill ha en bra pump som kommer hålla över tid. Den gör exakt vad den ska och den gör det bra, dessutom utan att kosta skjortan (i skrivande stund ca 500 kronor).

 Rekommenderas!

Mellan: Synchros HV3.0 fotpump

Även denna fotpump från Synchros är ett bra val. Röret och handtaget är tillverkat i aluminium, vilket gör pumpen både lättviktig och slitstark. Det ger visserligen en något mindre gedigen byggkänsla vid första intrycket, men vid användning visar den sig hålla fint och känns riktigt bra att pumpa med. Vi är inte superförtjusta i designen, vi hade föredragit en lite mer diskret färg än denna gröna. Samtidigt är utseendet ganska oviktigt, så det hindrar oss inte från att tipsa om denna prisvärda mellanmodell. 

I skrivande stund går den att köpa för 350 kronor. 

Budget: Synchros HP 1.0 Minipump

Denna lite enklare cykelpump från Synchros erbjuder mycket funktion i liten förpackning. Kolv och cylinder är helt i lättviktig aluminium (endast 90 gram), vilket gör det lätt att packa med den på exempelvis cykelsemestern eller en längre utflykt. Pumpen har en utdragbar slang som du enkelt drar ut när du behöver pumpa däcket. Pumpen saknar möjlighet att läsa av lufttrycket i däcket, vilket vi tycker är en trevlig funktion. För dig som inte bryr dig om det eller som vill ha en mycket liten och portabel cykelpump är denna ett väldigt bra alternativ. Den är dessutom riktigt prisvärd, i skrivande stund endast 195 kronor.

Hur kom vi fram till vilka cykelpumpar vi skulle rekommendera?

Vi har utgått från de största och bästa tillverkarna av cykelpumpar som är tillgängliga på den svenska marknaden. Därefter kompletterade vi med research kring vad kunder och har gett goda recensioner och omdömen.

De utvalda pumparna har testats för att utvärdera  kvalitet, funktion och pris. Utifrån denna utvärdering har vi sedan valt ut våra favoriter som rekommenderas till våra läsare.