Bästa mopedhjälmen för barn 2021 – hög säkerhet på hojen

Om du kör moped eller MC och skjutsar ett barn är det viktigt att veta att de enligt lag måste bära en mopedhjälm (eller hjälm avsedd för MC). Det är inget konstigt och lagen säger att detsamma gäller vuxna förare. Men säkerheten är ännu viktigare när det gäller barn. En bra hjälm är a och o för dig som tar med dig barn på åkturen.

Det viktigaste är självklart att hjälmen är säker. En säker hjälm är tillverkad av ett stöttåligt material och bör helst inte ha utsatts för starka stötar tidigare. Det är med andra ord bäst att köpa nytt, eftersom en begagnad kan vara sliten och har försämrade säkerhetsegenskaper. 

Se till att välja en säker mopedhjälm avsedd för barn

En del av säkerheten i just en barnhjälm ligger också i att själva hjälmen har lägre vikt. Det är ett vanligt missförstånd att det går lika bra att använda en vanlig MC-hjälm i liten storlek, men det är en dålig idé ur säkerhetssynpunkt. Barnhjälmen har lägre vikt och belastar nackmusklerna mindre. Vid en olycka kan detta göra enorm skillnad och genom att skaffa en specifik barnhjälm skyddar du er från en förhöjd skaderisk.

Av samma skäl är det viktigt att säkerställa att hjälmen har rätt passform. Om hjälmen är för stor eller för liten kan det göra att hjälmen skaver, men även skydda sämre vid en olycka. 

En skön insida är också viktigt, särskilt om hjälmen används vid lite längre sträckor. Välj gärna en hjälm med skön vaddering och uttagbart foder, så kan det tvättas vid behov, 

Vilken hjälm är bäst?

Utbudet av hjälmar särskilt avsedda för barn är lite mer begränsat än för vuxna. Vi har dock provat oss runt och hittat en modell som vi kan rekommendera.

CGM 205A

Den här snygga barnhjälmen för moped och MC från CGM har givit oss ett riktigt bra intryck. Hjälen är godkänd och säkerhetsklassad, vilket är ett absolut krav när det kommer till en barnhjälm. Vi gillar även de vuxenhjälmar som CGM gör, och i den här modellen för barn är det samma höga kvalitetskänsla. Även om hjälmen är lätt känns den ändå gedigen och klarar av stötar bra.

Vi gillar även designen som är klassisk med ett näst intill slät huvudform och ett otonat visir. Det ger ett bra skydd och stör inte barnet, vilket uppskattas. Inuti finns det ett löstagbart foder och hjälmen är vadderad runt om, med sköna kindkuddar i fuskskinn som motverkar skav från remmarna. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Köpenscooter.se

Relaterade artiklar: